{ "title": "Çekirge", "image": "https://www.bocek.gen.tr/images/cekirge-8289.jpg", "date": "19.01.2024 09:32:50", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Çekirge, düzkanatlılar familyasından sıçrama özelliğine sahip böceklere çekirge adı verilir. En çok çayırlarda ve sulak alanlarda görülen bu hayvanların boyları 20 cm'ye kadar ulaşabilmektedir. Sıcak iklimleri seven çekirgeler, bitkiden bitkiye sıçrayarak beslenir.

Son yıllarda çiftçinin zarara uğramasına neden olan çekirgeler, en çok yeşil alanları sever. Eğer yeşil alanlara sürü halinde girerlerse kısa zamanda o alanı çöle çevirebilirler. Yeşil alan bulamazsa kerpiç evlere ve pamuklu giysilere dadanırlar. Öyle ki Afrika'da çocukları bile kemirdiği söylenmektedir.

Çekirgenin Özellikleri Nelerdir?

Çekirgeleri Nasıl Çoğalır?

Çekirgeler yumurtlayarak çoğalan hayvanlardır. Ömrünün sonlarına doğru dişi çekirgeler birkaç defa 200'e yakın yumurtayı bırakıp torağın altına gömerler. Bahar ve yaz aylarına doğru topraktan çıkmaya başlayan çekirgeler, 30 güne yakın bir sürede de olgunluğa erişirler.

Çekirgeler Ne Kadar Yaşar?

Genel olarak bu hayvanların ömürleri kısadır. Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan çekirgelerin yaşam süreleri de yaklaşık olarak 120 gün kadardır.
" } ] }