{ "title": "Uçan Böcekler", "image": "https://www.bocek.gen.tr/images/Ucan-Bocekler-83.jpg", "date": "19.01.2024 11:32:14", "author": "Nur Melike Akçadağ", "article": [ { "article": "Uçan Böcekler, Tabiatta uçan ve yürüyen birçok böcek türü bulunmaktadır. Bunların bazısı bizim için tehlike arz etmediği ve zararı olmadığı gibi kimi böcekler bize tehlikesi olduğu kadar sağlık sorunu da yaratabiliyor. Uçan böcekler açık kapı ve pencereden rahatlıkla girip bizi evimizde rahatsız edebiliyorlar. Evin içine girerek rahatsızlığa sebep oldukları gibi kolay hareket ettiklerinden dolayı bu böceklere müdahale etmek zorlaşıyor. Yeşil alanlarda bu tür böcekler daha fazla olmakla beraber yaz aylarında insanları oldukça zor ve rahatsız edici bir duruma sokabiliyorlar. Yaz aylarında havanın sıcak olmasıyla genellikle açık pencereden giren uçan böcekler yaşam alanımızda tehdit oluşturmaktadırlar. Uçan böcekler kimi zaman evde bulunan açıkta kalan şekerli bir gıdaya veya kan kokusuna gelir ve insanların korkuya kapılmasına neden olur.

Uçan Böcekler Nelerdir?

Ağustos Böceği: Cırcır böceği olarak da bilinen bu böcek türü 120 desibele kadar ses üretebilir. Isırığı tehlikeli değildir.

Güve: Güveler ev içlerinde tahıl ambarları depo gibi alanlarda bulunan ürünleri kemirerek beslenirler. Güve yapı olarak kelebeğe benzer. Güvelerin kanatları soluk renklidir.

Sivrisinek: Sivrisinek en küçük yapılı olan böcek türüdür. Bu böceklerin baş kısmında bir çift anten bulunur ve bu antenler nemin yerini ve besini rahatlıkla bulmalarına yardımcı olur.

Kara Sinek: Rengi genel olarak koyu gri ve siyah olan uçan bir böcek türüdür. Kara sinek bütün uçan böcek türler içinde arka kanatlarının değişimiyle oluşan denge organı sayesinde en üstün uçma kabiliyetine sahip olan uçan bir böcek türüdür.

Uğur Böceği: Çok yaygın olarak görülen kırmızı kanatlı bir böcektir. Larvaları yumuşak derili, çok defa renkli desenli ve çok hareketlidir. Genellikle dört defa deri değiştirirler.

Ateş Böceği: Ateş böceği genellikle kısa aralıklarla yanıp sönen bir ışık saçar. Bu ışığın yanı sönme ritmi erkekle dişinin buluşmasını sağlayan bir işaret sistemidir.

Kanatlı Karınca: Kanatlı karıncalar diğer karınca türleri gibidirler.

Helikopter Böceği: Yusufçuk böceği olarak da bilinen bu böcek türleri özellikle yaz aylarında görülür. Helikopter böceklerinin renkleri oldukça dikkat çekici ve uzun vücut yapıları olan gözleri birbirine oldukça yakın olan uçan bir böcektir.

" } ] }