{ "title": "Uçan Hamam Böceği", "image": "https://www.bocek.gen.tr/images/Ucan-Hamam-Bocegi-39.png", "date": "20.01.2024 17:35:37", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Uçan Hamam Böceği, istenilmeyen zararlı haşere türlerinden uçma yeteneğine sahip böceklerden biridir. Rutubetli sıcak ortamları severler. İnce kanatlarının olması uçmalarına olanak sağlamıştır. Renkleri sarı, kahverengi ve siyah olarak çeşitlilik gösterir. Kutup bölgeleri ve soğuk yüksek yerler dışında her yerde yaşam alanı kurabilirler. Familyaları geniştir. Ayak ve baş kısımlarında bulunan antenleri uzundur. Her ortama uyum sağlamakla birlikte en çok nemli sıcak yerlerde binaların içinde, mutfak dolaplarının en derin noktalarında, banyoda ve apartmanlarda yuva kurarlar. Gün içerisinde insanların yoğun olduğu alanlarda pek görünmezler. Fakat gece sakinliğinde her yerde dolanırlar. Özellikle mutfakta gıda ihtiyaçlarını gidermek için görünmektedirler. Salgıladıkları maddeler ve dışkılar sayesinde yaşam alanlarını belirlemek mümkündür. Kendi gruplarıyla dayanışma içerisinde yaşayan eklem bacaklı türlerindendir.

Uçan hamam böcekleri su altında en fazla yarım saat yaşayabilir. Salgıladıkları zamk sayesinde 1 ay aç kalarak bu maddeyi tüketebilirler. İnsana kıyasla radyasyon ışınına dayanıklılıkları mevcuttur. Kafa kısımları yok olan uçan hamam böcekleri yaklaşık iki hafta daha yaşayabilir. Çünkü beyinleri ayak kısmındadır. Her ortama uyum sağlamaları çeşitli hastalıkları da üzerinde taşımalarına etkendir. Çok erken üreme yaparlar.

Uçan hamam böceği ile mücadele etmenin yolları

Bu tiksindirici böcekler uçtukları için vücudunuzun her yerine konabilir. Mikrop taşıdıkları için bir an önce bunlardan kurtulmak en doğrusu olacaktır. Bunun için yapılmadı gereken ilk şey kontrol ederek yaşam noktalarını tespit etmek olacaktır. Duvar, zemin çatlakları uçan hamam böceği için ideal yerlerdir. Ardından gerekli yerlere düzenli ilaçlama yapılması gerekir. İlaçlı gıdalarla da tuzak kurulabilir. İlaçlama yapılırken ortam içerisinde birkaç saat durulmamalı ve kapı pencere sonrasında açılıp içeri havalandırılmalıdır. Aksi halde sağlık problemi teşkil eder.
" } ] }