{ "title": "Yeşil Çekirge", "image": "https://www.bocek.gen.tr/images/yesil-cekirge-2282.jpg", "date": "19.01.2024 19:49:05", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yeşil çekirge, ülkemizde sıkça karşılaşılan ve insanlar için oldukça zararsız bir böcek türüdür. Bu çekirgelerin rengi gözleri hariç tamamen yeşil olduğu için Türkçede \"Yeşil Çekirge\" olarak isimlendirilmişlerdir. Bu çekirgeler gerek renkleri nedeni ile gerekse kendilerine uygun olması nedeni ile daha çok yeşil alanlarda yaşamayı severler. Bu nedenle en çok yeşillik alanlarda bu çekirgeleri görebilirsiniz. Yeşil çekirgeler, kendileri de tamamen yeşil olduğu için kendilerini yeşilliklerin arasında çok iyi gizleyebilirler. Çok hızlı hareket edebildikleri için sıçrayarak avını yakalayabilirler. Daha çok otçul canlılar oldukları için çok avlanmasalar bile bazen böcekleri de avlayarak tüketebilirler.

Yeşil çekirgeler çok eski tarihlerden beri var olan ve asıl çekirgelerin özünü oluşturan varlıklardır. Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkede bazı bölgelerde yılın belli dönemlerinde çekirge sürüleri köylere gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda birkaç gün boyunca bu bölgelerde pencereler ve kapılar kapalı tutulur. Ancak köylüler ve bölge halkı buna alışkın oldukları için onlar için büyük problem olmamaktadır.

Yeşil Çekirgelerin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?
Yeşil Çekirgelerin Genel Özellikleri Nelerdir?
  1. Yeşil çekirge, fiziksel olarak oldukça farklı boylara sahip olabilmektedir. Kimi çekirgeler 20 cm boylarına kadar uzayabilmektedir. Bunun yanında hiç durmadan 10 saat kadar uçabilme özellikleri bulunur. Hızlı uçabilmeleri nedeni ile istedikleri yere hızlıca gidebilirler.
  2. Yeşil çekirgeler mevsim durumuna göre göç edebilmektedir. Bu göç genellikle sürü halinde olduğu için bizim yaşam alanlarımıza da uğrayabilirler. Aşırı bir kalabalık olacağı için kısa bir süreliğine rahatsızlık verebilirler.
  3. Yeşil çekirge türleri bazen çok ince ve kuş sesine benzer bir ses çıkarabilmektedirler. Bu her türü için geçerli olmasa bile yeşil olanları bu sesi çıkarabilir.
  4. Çok güçlü bir zıplama özellikleri bulunmaktadır. Bu zıplayışlar arka ayaklar sayesinde gerçekleşmektedir. Arka ayaklar ise oldukça uzundur.
  5. Dişi çekirgeler tek seferde 200 kadar yumurta bırakabilirler. Bu nedenle üremeleri oldukça kolaydır ve kısa sürede çoğalabilir. Ancak genellikle ömürleri çok kısa olduğundan hızlı çoğaldıkları gibi aniden de azalabilirler.
" } ] }